Quantcast
Channel: Somnis de Colors
Viewing all 120 articles
Browse latest View live

Targetes de Nadal

$
0
0

LES NOSTRES TARGETES

A les aules d'Infantil hem fet aquestes targetes per felicitar el Nadal a les famílies. Seguint amb la filosofia d'escola verde, les hem realitzat senzilles i amb material reciclat, com ara paper de diari, botons, retalls de papers que quedaven per l'escola...

P 3 

P 4


P 5
 
Les classes de P 3 també hem fet un mural de Nadal una mica diferent, tot lligat a la dita "Per Nadal, cada ovella al seu corral". Cada ovella representa un nen o una nena. Han pintat amb els dits la cara i les potes de cada ovelleta i han enganxat cotofluix al cos. Les ovelles negres (i marrons) som les senyoretes ;). Hem guarnit el cel amb unes estrelles fetes de retalls de cartolines, retallats en rectangles, amb una càpsula de cafè xafada i enganxada al mig.



El Ninot de Neu

$
0
0

EL NINOT DE NEU

Amb l'arribada de l'hivern, i per començar a treballar-lo de manera motivadora, els hem passat als més petits de l'escola la pel·lícula de El ninot de neu. Està basada en un conte de Raymond Bridges, que tenim a l'aula i també expliquem als petits. Dona peu a tenir converses amb els infants tot treballant el vocabulari relacionat amb l'hivern. 


Aquí teniu la pel·lícula que, tot i no tenir cap diàleg, els nens queden encisats amb les imatges, la història i la música.



Una activitat relacionada que hem fet amb ells és la de seqüències temporals, que, lligada a una història i/o conte, va molt bé per treballar l'inici, el nus i el desenllaç dels relats. Primer ho hem fet de manera manipulativa, amb unes imatges en unes làmines grans on es veu la seqüència d'un nen fent un ninot de neu i a continuació realitzem aquesta activitat en un full de treball amb unes imatges diferents que representen la mateixa seqüència. 



Jocs de falda

$
0
0

JOCS DE FALDA

A l'hora del comiat, a la classe de P3, fem algunes activitats de tancament del dia, afavorint la recollida del grup i l'espera de les famílies que aviat vindran a recollir els nens i nenes: expliquem un conte, cantem una cançó, fem algun joc de falda (els agrada especialment)...

Comparteixo alguns d'aquests jocs, que sempre va bé tenir-ne d'aquests recursos. Són especialment gratificants en el període d'adaptació, una activitat que afavoreix l'acostament mestra- infants,infants-escola, partint d'una situació de joc on els petits es senten segurs






















Els jocs es fan animant als infants a participar, i per torns, tot fen-lis saber que, tot i que no doni temps per fer-lo amb tothom, en algun moment els hi tocarà a ells, potser un altre dia, que no s'han de preocupar.

Constel·lacions - Números

$
0
0

CONSTEL·LACIONS

NÚMEROS

El número no és l'únic mitjà que tenim per retenir quantitats a la memòria. També es poden representar quantitats per mitjà de coleccions de mostra. El principi bàsic és la correspondència número-quantitat-grafia.

Un altre procès que sovint fem servir són les coleccions de mostra de dits en l'ennumeració. Els dits permeten controlar la quantitat a partir de sensacions corporals, proporcionen informació visual cinestètica i tàctil.

Per tal d'estimular l'aprenentatge dels continguts matemàtics i crear un ambient a l'aula que els faciliti podem fer servir coleccions de mostra (constel·lacions númeriques) com les que ara us presento.











És un material que podem tenir a la vista dins de la classe. També el podem imprimir i plastificar en un format més petit per tal que els infants ho puguin manipular. Ens pot donar molt de joc en el procés d'ensenyament - aprenentatge de les matemàtiques a Educació Infantil. Sempre, no ho oblidem, acompanyat d'activitats manipulatives i experimentals!!

Poesia

$
0
0

AI, QUIN FRED QUE FA!

(Josep Maria Carner)

Il·lustració de Carola Martínez 
 
Ai, quin fred que fa!
Tinc les cames enrampades,
tinc les mans encarcarades, 
tinc el nas fet un glaç... 
Si això dura no sé pas...

Ai quin fred que fa!
Jo no el puc pas aguantar.

Escola verda

$
0
0

ESMORZAR SALUDABLE

Una bona manera de treballar els hàbits saludables a l'escola és aprofitar el moment de l'esmorzar. La proposta va adreçada als alumnes i, de manera indirecta, a les seves famílies. Es tracta de sesibilitzar per aconseguir uns hàbits alimentaris saludables i respectuosos amb el mediambient.

L'activitat pot formar part del Projecte Educatiu de Centre, realitzar-la al llarg del curs i requereix la participació, coordinació i corresponsabilitat de les famílies i de l'escola.

Objectius principals del projecte:
  
  • Promoure un model d'alimentació basat en hàbits saludables a partir d'una dieta equilibrada.
  • Fomentar la creació d'hàbits saludables a l'hora d'esmorzar.
http://inforadiocalella.blogspot.com.es/2010/11/jornades-dalimentacio-saludable.html
  • Afavorir el consum de fruita.
  • Valorar el medi natural que ens envolta, respectar-lo i preservar-lo.
  • Gestionar adequadament els residus a partir del reciclatge.

http://www.arc-cat.net/ca/publicacions/exe/reciclatge/index.html



ORGANITZACIÓ I ACTUACIONS

El primer pas seria posar nom al projecte.

A continuació es faria una campanya de sensibilització per el professorat, les famílies i l'alumnat.

Una vegada posat en marxa el projecte es pot engrescar als alumnes per preparar cartells per les aules.

Podem fer diverses activitats relacionades: racons de fruits de temporada, tallers de cuina, exposició de llibres i revistes de cuina, tallers dels sentits (tacte, olfacte i gust), plantar fruiters i d'altres aliments (aprofitar el treball de l'hort si n'hi ha a l'escola), sortida al mercat, xerrades, jocs i contes per la recollida selectiva...

A l'hora de portar l'esmorzar a l'escola demanar que s'utilitzi una carmanyola, res de paper d'alumini. Hi ha escoles que tenen, igual que el xandall, un diseny de carmanyola pels alumnes (ha de ser voluntària la compra d'aquestes carmanyoles).

Es pot facilitar als nens i nenes full on enganxin i/o escriguin quins aliments mengen cada dia a l'hora d'esmorzar. Al final de cada mes comprovar si s'han aconseguit els objectius proposats.


http://www.recercaenaccio.cat/basic/com-esmorzar-saludablement/
Treballar d'aquesta manera afavorirà que els infants siguin capaços d'adquirir un compromís personal.

Acudits

Premis

$
0
0

PREMIS

La Magda, des del seu genial blog Els Petits Infants, i la Lluna, des d'Un polsim de sal, ens envien aquest regalet, que agraïm de tot cor i comparteixo amb tots vosaltres.




Aquest premi és un reconeixement entre blocaires amb la finalitat d'aconseguir més difusió i fer més visibles els diferents blogs. Una iniciativa que, personalment, trobo genial.

Si el teu blog ha rebut aquest reconeixement i tens ganes de compartir-lo amb altres blogs cal:
  • Agrair al blog que te l'ha concedit i fer-te seguidor.
  • Donar el premi a 11 blogs que acaben de començar o tenen menys de 200 seguidors.
  • Informar dels premis a cadascun dels blogs.
  • Visitar els blogs que han estat premiats junt amb el teu.
 Els blogs als qual concedeixo aquest premi són:
  1. Baules de color
  2. Calaixet de recursos 
  3. Compartint mirades 
  4. Construïm els primers racons al blog! 
  5. DIARI D'UNA MESTRA D'INFANTIL 
  6. DIRIGIENDO MANITAS
  7. ENCENENT laIMAGINACIÓ
  8. Fent i desfent 
  9. La clase encantada  
  10. Nosaltres també som artistes 
  11.  PLASTIQUEM
 Espero que us agradin aquets blogs, a mi m'agraden molt i us animo a visitar-los.

El ninot de neu

$
0
0

AIXÒ ÉS NEU? TOQUEU! TOQUEU!

Recordeu el mural que vam fer per Nadal? Aquell de les ovelles... doncs aprofitant el fons i el treball del conte de El Ninot de Neu, ara hem fet el nostre mural d'hivern amb ninots de neu. Molt fàcil i divertit. 

Cada nena i cada nen ha fet el seu. L'han col·locat els ulls, el nas, la boca (amb gomets), un barret (paper de regal reciclat), una bufanda (trocets de tela) i tres botonets (amb gomets, però també quedarien molt maquets amb botonets petits de debò).

Una activitat relacionada seria jugar amb farina com si fos neu. Podem posar safates fosques o paper continu de color fosc on espolsarem farina amb un colador, com si estigués nevant. Primer de tot els deixem experimentar lliurement: tocar, olorar, tastar, enfonsar la mà... Rasca o és fina la farina?

  • A continuació els oferim estris variat per experimentar amb la farina: pots, embuts, culleres, tubs... També poden fer muntanyes i amagar objectes.
  • Dibuixar amb el dit. Podem animar als nens i nenes a dibuxar amb la farina: camins, cercles, estampar la mà, lletres números, quadrats... Els dits són com un llapis! Què divertit! Ho esborrem amb la maneta i tornem a començar?
  • Un dibuix permanent. Fem un dibuix (pot ser el ninot de neu) o la inicial del nostre nom, el nom sencer... i els nens el ressegueixen amb una barra de pegament. Tirem farina al damunt i ho espolsem. Ara ja no es pot esborrar!
I per últim, com fer neu artificial? Amb bolquers es pot! Només necessitem bolquers, aigua i un recipient. Us recomano aquest web: Experimentos caseros. Fixeu-vos bé!



Experiments

$
0
0

WEBS D'INTERÈS

http://www.experimentoscaseros.info/
He trobat una pàgina web que ens proporciona informació molt pràctica, sempre acompanyada d'un vídeo, d'experiments senzills i divertits. Dins del ventall de propostes que ens fan, en tenim de més adients per els petits, com els que ara us presentaré. 

Espero que us agradi, pot ser un bon recurs a l'hora de treballar ciències i l'experimentació amb els infants. 
  
Us porto dos exemples d'experiments per fer amb els més petits. A veure què us sembla.

El globus que s'umfla sol 


Explosió de colors amb llet i sabó


TALLERS

$
0
0

TALLERS INTERCICLES A EDUCACIÓ INFANTIL

- Els tallers intercicles és un sistema d'agrupaments flexibles, on interactuen entre si alumnes de diferent nivell. El que us presentaré en aquest cas, d'Educació Infantil, és una proposta molt semblant al que estem portant a terme a l'escola aquest curs. 

Per què treballar amb tallers?
- Treballar per tallers es considera un projecte educatiu que pretén rebaixar  la càrrega academicista del currículum. Ajuda a individualitzar els aprenentatges, a millorar i ampliar les relacions de l'alumnat de diferents cursos i nivells, a potenciar la visió positiva dels alumnes vers l'escola i a aconseguir objectius bàsics utilitzant metodologies alternatives a les ordinàries.

Hem de tenir en compte que realitzar els tallers de manera adient presuposa un esforç afegit de l'organització del Centre; també per els mestres que han de preparar, programar portar a terme i avaluar cadascuna de les activitats. Per tal que aquestes es puguin realitzar de manera òptima s'han de donar certes condicions:
  • Organització de grups flexibles, amb un número d'alumnes reduït.
  • Espais i materials necessaris (en una escola com la que estic es treballa molt el reciclatge i els materials, amb creativitat i sabent utilitzar els recursos disponibles, no han de suposar cap despesa extraordinària).
  • Disponibilitat dels docents per adaptar-se a les necessitats globals de l'escola.
  • Una bona coordinació entre els mestres implicats.
  • Impartir els tallers més fàcils de dominar per a cada professional (propers als seus interessos i possibilitats de realització).
  • I ganes, moltes ganes de fer-los.
S'entén que, amb les condicions adequades, aquest sistema de treball amb agrupacions flexibles és positiu i s'ha de mantenir en el temps.

A l'escola, els tallers intercicles els realitzem al llarg de tot el curs, els dilluns a la tarde. Els alumnes de P3 s'incorporen el segon trimestre (els deixem el primer trimestre per adaptar-se a l'escola). Les sessions són d'una hora aproximadament, tenint en compte el temps que precisem oer organitzar, repartir i tornar els alumnes als diferents tallers.

L'organització en aquest sentit és molt important. Cada taller està representat amb un color. Ho fem amb colors en lloc d'imatges perquè així es poden anar canviant els tallers aprofitant les targetes. Us presento una proposta posible.

PRIMER TRIMESTRE

Groc: Jocs tradicionals
Taronja: Teatre
Verd: Reciclatge
Blau: Mesura
Vermell: Ball rodó

SEGON TRIMESTRE

Groc: Jocs tradicionals
Taronja: Anglès
Verd: Hort
Blau: Les monedes
Vermell: Danses

TERCER TRIMESTRE
Groc: Jocs tradicionals
Taronja: Titelles
Verd: Cuina
Blau: Experiments
Vermell: Instruments musicals

Si bé els taller són productius (elaborar alguna cosa), entenem que es pot ser creatiu en aquest sentit: els de dansa s'emporten aprés un ball i poden fer un vestit típic, emportar-se el dibuix amb els pasos d'una dansa i/o la música del ball...; en el d'anglès poden fer carbasses buides per halloween i d'altres objectes d'el tema treballat, alhora que es treballa l'idioma (immersió llingüística); als jocs matemàtics poden elaborar jocs (tres en ratlla, monedes per jugar i aprendre...); al taller de l'hort poden fer etiquetes identificatives de les plantes i portar-se un all a casa, una arrel de menta per plantar amb el seu cartell...;al dels jocs es poden emportar la lletra i normes dels jocs... és a dir, la producció no sempre és una manufactura.

Hem fet una targeta identificativa per a cada nen. Aquesta targeta la porten penjada al coll. Per la part de davant tenen escrit el seu nom i uns cercles de colors -que representen cada taller-, amb un número a sota - que especifica a quin taller aniran cada setmana; és a dir, cercle de color groc amb un número 1, aniran al taller de jocs la setmana 1, cercle de color verd amb el número 2 a sota, aniran al taller de l'hort la segona setmana, i així successivament. Per la part de darrere hi ha escrita la classe a la que pertany l'alumne (enganxada per poder-la canviar en anys següents). Com que una imatge val més que mil paraules...


Les mestres ens fem unes graelles amb els tallers i els nens que aniran per alleugerar el moment d'organitzar-los i entregar-los. Aquí en teniu un possible model de graella.


Els especialistes van a buscar als més petits a l'aula ajudats de la TEI i, a l'acabar, els recullen dels seus tallers i els acompanyen a la seva aula. Al començament sembla una mica complicat, però quan els nens i nenes ja estan situats i saben què s'ha de fer resulta més senzill la sortida i el retorn a la pròpia classe.  

És molt important haver explicat als nostres alumnes l'organització dels tallers i el significat de la targeta que porten al coll, així com a on els toca anar. Quan tornen a la seva aula han de entregar la seva targeta a la mestra, que la guardarà per el pròxim dia. 

Reciclatge a l'escola

$
0
0

RECICLEM A L'ESCOLA

A l'escola estem ensenyant als petits com es fa la recollida selectiva. Ha vingut una mascota a classe, el ratolí Serafí, i ens ha explicat com s'havia de fer. Es quedarà amb nosaltres tot el curs per veure què tal ho fem i, si en tenim dubtes, ens pot ajudar. 


Com que la millor manera d'aprendre és fent-ho, ens ha portat tres papereres: 
  • marró (per les restes orgàniques), 
  • blava (per els papers i cartró), 
  • groga (per els envasos de plàstic i tetra briks). 

I per comprovar-ho podem portar una bosa gran plena de brossa i fer una clasificació a les papereres.I ara, cada dia, quan esmorzem i fem activitats, separarem la brossa com uns campions.

Per ajudar-nos a l'hora d'informàtica, tenim uns jocs web que posaran a prova quant sabem de recollida selectiva i ens farà millorar molt i molt. Feu click damunt de la imatge. 
Espero que us agradi!

Els petits revolucionaris

Ens animem a reciclar al'escola? I a casa?

Abecedari fonològic

$
0
0

ABECEDARI FONOLÒGIC

A infantil estan aprenent a llegir i a escriure! I quan els nens i nenes comencen a aprendre a llegir i a escriure és molt important que adquireixen un coneixement adequat de la pronunciació de les lletres. Aquesta pronunciació adequada de lletres anirà seguida d'una pronunciació adequada de paraules i, més endavant, de frases. Quan ensenyem a llegir i a escriure volem afavorir:
  • La expressió
  • La comprensió
  • La mecànica: el conjunt de correspondències entre la tira fònica (allò que es pronuncia i es sent) i la tira gràfica (allò que s'escriu).
Sempre a partir de la motivació, intentant que els infants sentin la necessitat d'aprendre, els agradi fer nous descobriments i gaudeixin descobrint lletres, sons, paraules, tot relacionant-les amb el seu entorn i la seva realitat.

A l'escola que estic actualment es treballa la lectoescriptura des d'Infantil de diverses maneres: amb el treball del nom, amb el vocabulari del diferents centres d'interès, amb els contes, amb els projectes, fent exercicis d'estimulació a la parla... També utilitzem els bits, en aquest cas de l'abecedari. En aquest moment estan relacionant les lletres de l'abecedari amb les inicials dels seus noms. Per facilitar aquesta tasca hem crat un abecedari on hi ha la foto de cada nen on correspondria la seva inicial (la hem afegit al llibre de lectura que s'emporten a casa). També es pot utilitzar un abecedari fonològic, que en aquest cas vull compartir amb vosaltres.


























Algunes consideraciosn sobre l'abecedari català: té 28 lletres, inclou la ç (c trencada). Algunes característiques del català: conté la lletra l·l (ela geminada) considerada un dígraf (so compost de dues lletres); la y s'utilitza solament en el dígraf ny (que correspondria a la ñ del castellà); inclou la s sorda (té quatre possibles grafies /s/ss/ç/c/) i la s sonora (amb dues possibles grafies /s/z/).

L'aprenentatge de l'escriptura no pot fer-se si no és a base d'una presa de consciència fonològica en primer lloc.
BORELL MAISONNY, S. Langatge oral et écrit. París: Delachaux et Nistlé, 1962

El Peix Irisat

$
0
0

EL PEIX IRISAT

Un conte ben maquet, que treballa el valor de compartir i el de l'amistat per sobre dels bens materials és el de "El peix irisat". 
 
Aquest conte els hem explicat als petits de P3 i els ha agradat molt. 

També el podeu trobar en slideshare. Aquí teniu dos que trobo adients. Un amb el conte i l'altre inclou panels de comunicació per si tenim algun alumne que els faci servir.



Tot seguit hem fet activitats relacionades.Mireu! Mireu!

Primer de tot, amb pintura de dits i les manetes, hem realitzat un gran mural que representa l'oceà on viu el peix irisat i els seus amics. Què divertit!!

A continuació, cada nen i nena ha pintat el seu peix amb ceres toves (del color de la seva taula) i l'han envernissat. El peix irisat ha repartit una escata brillant a cadascú i així tots estaran contents i seran tant amics. Mireu què maquets han quedat!!De seguida han marxat a l'oceà a nedar tots junts.




Un altre dia vam estampar cercles, que representen totes aquelles bombolles que fan els peixos per respirar a dins de l'aigua. Cada peix va nedar cap a les seves bombolles.Què divertit!






Aquí teniu altres activitats que es poden fer, tot i que alguna, com pot ser la de pintar per codi de colors, seria més adequada per P5:

- Resseguir la paraula PEIX amb llapis i pintar el dibuix. Es pot canviar per confegir la paraula PEIX o, si volem afegir dificultat, donar-lis les paraules i demanar que confegeixen la frase del títul del conte.
- Comptem animals marins. Quants n'hi ha?


- Pintem segons el codi de colors.

I vet aquí un gat i vet aquí un gos, aquest conte... ja s'ha fos!!

Vella Quaresma

$
0
0

CONTE VELLA QUARESMA CARNESTOLTES

 A l'escola continuem amb la tradició d'explicar als nens i nenes qui és el Carnestoltes, qui és la Vella Quaresma i què representen. Carnestoltes és el millor representant de la disbauxa i la xerinola, del Carnaval que precedeix a la Quaresma, un temps d'austeritat,un temps de descompte fins arribar a la Pasqua. 

Hi ha un conte molt maquet que ho explica molt bé. Anem a veure'l!! 


La Vella Quaresma adopta la forma d'una velleta arrugada, amb mal geni i molt seriosa. Porta un bacallà a la mà (o un bacallà a cada mà). Va vestida amb un devantal, una faldilla llarga i un mocador al cap. Porta un cistell amb verdures. La característica més sorprenent de la Vella Quaresma? Té set cames amb els seus set peus!! Cada setmana li cantem un cançó i li treiem una cama. Quan ja li hem tret la última cama vol dir que arriba la Setmana santa i el dilluns de Pasqua.


Mireu quina Vella Quaresma desmontable més maqueta he trobat. Es pot descarregar i imprimir per col·locar a l'aula, sempre va bé reciclar-nos i tenir a l'abast material nou. 
Ens faciliten aquest dibuix des de la pàgina següent:publiforma90




Acudit

Roses de Sant Jordi

$
0
0

ROSES DESANT JORDI

El dia 23 d'abril celebrem Sant Jordi. Per aquestes contrades és tradició regalar una rosa i un llibre aquell dia. Preciosa tradició (ho havia de dir).

A l'escola ens agrada fer un detallet significatiu amb els nens i nenes perquè visquin i entenguin la tradició de manera lúdica. Remenant, remenant ("per el ciberespai") he trobat algunes bones idees per fer roses de Sant Jordi amb els més petits. També hi ha algun drac.

Si cliqueu al damunt de cada imatge us portaran al blog o web d'on provenen. Algunes tenen tutorial i la relació de materials que necesitareu. Altres precisaran de certes adaptacions per realitzar-les amb els petits.

Espero que us agradin les propostes i que xaleu molt fent-les!! 

http://es.pinterest.com/pin/463237511644261805/

 

http://es.pinterest.com/pin/463237511644261783/

https://elbauldechimos.wordpress.com/2011/04/page/2/

http://plasticaeducacioinfantil.blogspot.com.es/search/label/roses

http://www.manualidadesinfantiles.org/rosa-sant-jordi-papel-seda

http://www.manualidadesinfantiles.org/rosa-reciclada-yogur


http://sesmevesfeinetes.blogspot.com.es/p/tallers-portades-i-manualitats.html

http://www.manualidadesinfantiles.org/rosas-de-cartulina-para-sant-jordi

http://elpavellodinfantil.blogspot.com.es/2011/03/rosa-de-sant-jordi.html


http://www.mesquetapes.com/displayimage.php?pid=501

http://eltrencaclosques.blogspot.com.es/2012_04_23_archive.html

En la següent proposta, per fer a infantil s'hauria d'adaptar el material i la tècnica. No els posarem ara a cosir, és clar, però amb paper de seda, quedaríen molt maquetes.

http://manualidades.facilisimo.com/foros/mas-manualidades/rosas-para-sant-jordi_385260.html

I què tal aquesta rosa de Sant Jordi amb un bombó a dins?

http://www.tuteate.com/2011/05/03/regala-ramos-de-rosas-de-chocolate/

http://www.manualidadesinfantiles.org/rosa-para-sant-jordi-con-huevera-y-celofan

http://lamaryeta.blogspot.com.es/search/label/Sant%20Jordi

http://latazaamarilla.wordpress.com/2013/04/19/manualidades-para-sant-jordi/

Aquesta idea, amb estampació amb carxofes partides per la meitat, la podem readaptar i fer-la com a punt de llibre. La trobo ben original.

http://www.manualidadesinfantiles.org/rosas-estampadas-para-sant-jordi

http://anita-recursoseducativos.blogspot.com.es/2012/04/sant-jordi.html

http://blocs.xtec.cat/cgalobar/2009/04/24/la-rosa-de-sant-jordi/

http://es.pinterest.com/pin/4151824629022224/

http://latartuaraverde.blogspot.com.es/2012/04/la-leyenda-de-sant-jordi.html

http://unracodemanualitats.blogspot.com.es/

Aquest drac el proposen com a iman de nevera plastificat. M'encanta!!

http://foros.charhadas.com/noticias/sant-jordi-una-rosa-y-un-libro-9480

http://ainacabau.blogspot.com.es/2012_04_01_archive.html 

http://joguinesalmenjador.blogspot.com.es/2012_04_01_archive.html

Retallar aquestes roses requereix més precisió. Potser és més adequada per fer-la a primària. Tot i això, també són boniquetes i les volia incloure en la selecció.


http://bloc.petitaxarxa.cat/tag/manualitats/


http://bydiplodoc.wordpress.com/2012/04/22/rosas-de-sant-jordi/

CONTES PER SANT JORDI

$
0
0

  CONTES PERSANTJORDI

Avui és el dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil. Es celebra des de l'any 1967 coincidint amb la data de neixement de l'escriptor Hans Christian Andersen. Hi ha una manera millor de celebrar aquest dia que llegint?

https://www.facebook.com/galateallibres1

Com que m'agraden tant i tant els contes, sempre tinc a l'abast algun de maquet per explicar als nens. Jo us recomanaria aquests, a veure si us agraden:

Sant Jordi i el Drac, de Núria Pradas i Marta Montaña. En format petit, de cartró dur, explica la llegenda de Sant Jordi de manera precisa amb unes il·lustracions precioses que no deixen de sorprendre. Ideal pels més petits.




La llegenda de SANT JORDI, de Carmina del Rio. En format de paper, amb lletra de pal, explica la llegenda des d'una bonica composició poètica, tot rimant, d'una manera clara, entenedora i divertida. La il·lustració molt adequada i maqueta.


La llegenda de Sant Jordi i el drac de Núria Aparicio i Laura Vaqué. Presentat amb tapes dures, amb unes il·lustracions precioses. Explica la llegenda amb molt sentit de l'humor i ens porta una sorpresa al final amb un Què va passar després? i amb una explicació de la tradició d'aquesta festa.


Us desitjo una bona lectura i que us agradin tant o més que a mi.

Tapes àlbums

$
0
0

TAPESDEPRIMAVERA

Aquí teniu les tapes d'àlbum que hem fet a Infantil per aquest segon trimestre. En la realittzació de totes aquestes tapes hem utilitzat material que havia per l'escola. El plantejament que tenim a nivell d'escola és reutilitzar i aprofitar el que hi ha, veure com podem realitzar treballs adequats per cada a edat, ben maquets i amb els recursos a l'abast, sense necessitat de gastar inneccesàriament.

P -3
És molt senzilla de fer. Els nens i nenes Han punxat un ou en una cartolina blanca. Han enganxat tires de paper de regal (reciclat) i les senyos han retallat els sobrants.

A continuació, han enganxat una blonda en el centre d'una cartolina taronja i, al damunt de la blonda, han enganxat l'Ou de Pasqua. 

Les plomes també estan fetes amb material reciclat que havia per l'escola: paper de cel·lofana de colors i escuradents. Fer aquestes plomes comporta més dificultat pels nens i nenes de P3 (potser us explicarè com es fan en algun moment). Hem de donar les gràcies a la senyoreta Mercè, és la que ha fet les plomes per les dues classes (100 plomes ni més ni menys) i qui ens ha ensenyat a fer-les.

 Sabeu què hem fet amb el forat de l'Ou de Pasqua que ens ha quedat? Mireu, mireu...


Hem enganxat al forat que ha deixat l'ou paper de cel·lofana. Després els hem col·locat als vidres de la classe. D'aquesta manera, quan toca el sol, veiem el món de colors.
 
P - 4
Continuant amb el tema dels Ous de Pasqua, els nens i nenes de P4 han fet aquesta bonica tapa.


P - 5
Mireu quins estels mes macos amb paper de regal! Què us penseu que són les línies que els creuen? Els sobrants de quan retallen les cartolines. Ideals de la mort diria jo. M'agrada especialment que, tot sent un mateix treball, hi ha varietat d'estels pels diferents papers de regal que s'han utilitzat.


Puff era un drac màgic

$
0
0

LA CANÇÓ D'EN DRACPUFF

Aquesta cançó, la primera vegada que la vaig sentir (i no tant sols la primera vegada) em va emocionar molt. Encara em continua emocionant. 

Aviat arriba la festivitat de Sant Jordi amb la seva història de cavallers i dracs. Tinc un nen a la classe que, guany o perdi, sigui dolent o no, el seu preferit de la llegenda és el drac. Doncs aquí tenim una història d'un drac que inspira tendresa, com aquests nens amb la seva personalitat, que els agrada el que els agrada sí o sí. Aquesta versió, que em toca el cor d'una manera especial, va dedicada a aquest nen i a tos aquells a qui aquesta cançó els mogui alguna cosa per dins.



Mirant, mirant, he averiguat que la cançó d'en Puff data de l'any 1963, i la van publicar un trio nordamericà: Peter, Paul & Mary.  Afegeixo el vídeo.  

Gaudiu d'aquesta preciosa cançó.



Viewing all 120 articles
Browse latest View live